No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Lihtne marjatort ilma või ja munadeta

by - laupäev, august 05, 2017



Hämmastav retsept, mida sel suvel mulle jagas minu sõbranna – kõige kergem tort marjadega kuhu ei ole vaja mune ega võid. Väga õrn ja õhuline biskviit sama õrna hapukoore kreemi ja hooajaliste marjadega võib mitte ainult rõõmustada maiasmokki, kuid rõõmustab ka perenaisi lühikese valmistus ajaga. Sellist magustoitu võib valmistada ükskõik milliste marjadega. Samamoodi võib kreemi valmistada just sellise, milline teile kõige rohkem meelepärane on. Kuid kõige paremini sobivad hapukoore kreemiga kokku just magus hapud marjad. Pakun teile tänase retsepti jõhvikatega. Valmistage seda kindlasti ja nautige.

Koostisosad


Biskviidi jaoks:

Keefir ( ükskõik millise rasvasus%) – 250ml

Tuhksuhkur valge – 150gr

Nisujahu kõrgem sort – 150gr

Kakao pulber - 2 supilusikat

Küpsetuspulber – 10gr ( või 1,5 teelusikat soodat)

Tükike võid vormi määrimiseks


Kreemi jaoks:

Hapukoor (20% või kõrgem) – 300gr

Tuhksuhkur – 100gr

Marjad – teie valiku järgi

Tume või piima šokolaad – kaunistamiseks


Valmistamine

Võtame sügava kausi ja sõelume sinna nisujahu. Rikastame seda hapnikuga ja anname sellele õhulisuse meie valmis biskviidile.

Nüüd sõelume kaks supilusikatäit kakao pulbrit. Kui teil ei ole kakaod või te ei soovi šokolaadist biskviit vaid tahate heledat siis ärge lisage seda üldse. Selle asemel võite lisada paar tilka vanilje ekstrakti või siis üks väike pakike (8 – 10gr) vanilje suhkrut. Sellega te annate biskviidile mõnusa vanilje maitse. Kuid kui te siiski lisate kakao pulbri siis vanilje ekstrakti või vanilje suhkrut ei lisata.

Edasi lisame tuhksuhkru. Segame kõik kahvliga. On vaja, et jahu, kakao ja suhkur hästi seguneksid.

Nüüd lisame keefiri. Keefir võib olla ükskõik millise rasva protsendiga. Kõige põhilisem tingimus on – selle temperatuur. See peaks olema toatemperatuuril.

Edasi lisame küpsetuspulbri või kui seda pole siis pange soodat. Ja segame jällegi kõik hoolikalt omavahel. Segame kuni saavutame ühtlase konsistentsi.

Edasi valime küpsetamiseks sobiva vormi. Kõige parem on kasutada lahtikäivat vormi. Sellega on palju lihtsam ning mugavam töötada. Valmis biskviiti on siis palju mugavam kätte saada ja see säilitab ka oma kuju. Retseptis kasutatakse ümmargust vormi läbimõõduga 26cm. Te võite võtta ka teistsuguse kujuga vormi mille läbimõõt ei ole 26cm vaid väiksem. Siis kui läbimõõt on väiksem tuleks teil meeles pidada, et küpsetamise aeg suureneb veidi.

Määrime vormi võitükikesega, kõik küljed ja loomulikult ka põhi.

Valame oma šokolaadise massi vormi ja silume selle ühtlaseks.

Paneme ahju kuumuse 190kraadi. Ja resti asetame keskmisele kõrgusele.

Asetame biskviidi eelkuumutatud ahju 35 – 40 minutiks. Peame meeles, et kui meil on vorm väiksema läbimõõduga, siis küpsetame biskviiti pisut kauem. Valmidust saame kontrollida tiku või puu pulgakese abil.

Kuni biskviit küpseb, siis tegeleme hästi lihtsa hapukoore kreemi valmistamisega. Selleks paneme juba enne valmispandud koorele 100gr tuhksuhkrut. Lihtsalt segame selle kahvliga. Tugevalt segada mikseri või vispliga pole vaja.

Võtame valmis biskviidi ahjust välja ja asetame selle restile, et see jahtuks igast küljest. Nii jahtub see kiiremini ning ühtlaselt. Täielikult jahtunud biskviidi lõikame suure noa abil kaheks.

Asetame alumise poole taldrikule ja määrime sellele hapukoore kreemi.

Kreemi peale paneme marju. Marju võite panna nii palju kui soovite. See võib olla vaid ühe liigi marjadega, või siis teha igasuguste marjade segudega vastavalt teie maitsele.

Seejärel asetame peale teise biskviidi poole. Pealmise poole määrime kokku allesjäänud hapukoore kreemiga. Vastavalt teie soovile kaunistage tort kas šokolaadi puruga või siis marjadega.

Nüüd paneme tordi paariks tunniks külmkappi ( neljast tunnist on piisav) et see jahtuks ja imenduks.

Väga lihtne ja kerge tort marjade ja hapukoore kreemiga ongi valmis.

Pakkuge seda tee, kohvi või teiste jookide kõrvale. Selline tort on ideaalne lahendus lauale. Tänu oma lihtsusele ja kergusele valmistamise osas on see meeldiv ka neile kes on köögis uustulnukad. Ärge kartke eksperimenteerida. Küpsetage alati hea tujuga ja teie magustoidud ona alati uskumatu maitse ja väljanägemisega.

Jippiii! Nii hea kook!

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate